Hogyan tisztítsuk főzőlapunkat?

Az üvegkerámia főzőlapok egyre népszerűbbek a konyhákban. Koszos és égett felületű lapok nem csak zavaróak, de a működési idejük is jócskán lerövidül. Az alábbiakban a tiszítással kapcsolatban adunk hasznos tanácsokat
Ha a főzőlapon szennyeződést megtapadt a szennyeződéseket távolítsa el
Üveg főzőlap tisztításához:
- Várja meg amíg a lap kihül.
- Puhaszivacs, törlőkendő
- Permetezze a tisztítószert egy puha, kerek nyílású szivacsra, hogy elősegítse a kiváló tisztító hatolást, és törölje le az összes szennyeződést a főzőlapról oda-vissza, miközben határozottan lenyomja. Ha van olyan nehezen elérhető sarok, ahonnan el kell távolítani a szennyeződéseket, próbálja meg speciális tisztító-kaparó eszközzel.
Az üveglapok nagyon könnyen szennyeződnek, ezért rendszeresen tisztítani kell őket puha szivaccsal és tisztítószerrel.
1. Nedvesítse meg a szivacsot a tisztítószer keverékkel, majd először törölje le a főzőlapról a laza szennyeződést.
2. Adjon hozzá egy kis karcmentes tisztítószert
3, Lazán, simitsa végig a lapot.
A puha szivacsok a legjobbak az üveg tisztítására. Gyűjts össze egy nedves puha szivacsot, tisztítószert és egy tiszta ruhát. Ügyeljen arra, hogy a szivacs ne legyen túl nedves, hogy elkerülje a víz lecsapódását az üveg főzőlap felületére, de elég erősen ahhoz, hogy lesúrolja a tisztítandó erületeket.
Táávolítsa el a foltokat a főzőlapról – törölje át a szennyezett foltok felé, hogy fizikailag eltávolítsa azokat a felületekről
Csak szódabikarbóna alapú vagy más enyhe mosószert használjon, szappant ne.
Üvegkerámia lapunk nem szép, ápolt lesz, hanem hosszú életű is.