Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi a teendőm, hogy elszállítsák régi mosógépemet, hűtőmet, tűzhelyemet?

Mi a teendőm, hogy elszállítsák régi mosógépemet, hűtőmet, tűzhelyemet?

A régi háztartási gépek elszállítása nem csak a helytől való megszabadulást jelenti, hanem segít a környezetvédelemben is. Ha szeretnéd megszabadulni régi gépeidtől, érdemes megfontolni az ingyenes elszállítás lehetőségét. Fontos, hogy készítsd elő a régi gépet az elszállításra és jelezd az igényedet előzetesen. Ne feledd, hogy a régi gépek szakszerű kezelése és újrafeldolgozása is fontos a fenntartható gazdálkodás érdekében.

1. Kérj ingyenes szállítást vásárláskor

Sok bolt és cég kínál ingyenes elszállítást, amennyiben tőlük vásárolsz egy új gépet. Ha például hűtőszekrényt, mosógépet, mosogatógépet vagy tűzhelyet veszel, érdemes megkérdezni, hogy vállalják-e a régi készülék elszállítását. Így egyszerre megszabadulhatsz a régitől és beszerezhetsz egy újat.

2.  Készítsd elő a régi gépet elszállításra

Ha már megvan az időpont az elszállításra, fontos, hogy készítsd elő a régi gépet. Például ha beépített gépekről van szó, szedd ki őket a helyükről és szállításra készen álljanak. Ha hűtőszekrényt vagy fagyasztót kell elszállítani, ügyelj arra, hogy ne maradjon bennük élelmiszer vagy jég. Ezenkívül fontos, hogy megfeleljenek az alapvető higiéniai követelményeknek. Ha nem teljesíted ezeket a feltételeket, az elszállítás nem történhet meg.

3. Jelezd az igényedet előzetesen

Annak érdekében, hogy az elszállítás gördülékenyen menjen végbe, fontos előzetesen jelezni az igényedet. Amikor egyezteted a szállítási időpontot a logisztikai partnerrel, jelezd neki, hogy szeretnéd elszállíttatni a régi gépedet. Így ők is fel tudják készülni és meg tudják szervezni az elszállítást.

4. Szakszerű kezelés és újrafeldolgozás

Miután sikeresen megszabadultál régi gépedtől, fontos, hogy azt szakszerűen kezeljék tovább. A legjobb hely erre a hulladékudvar, ahol az újrafeldolgozás feltételei adottak. Itt gondoskodnak arról, hogy a gép alkatrészei újrahasznosításra kerüljenek, és így ne terheljék a környezetet. Cégünk is elkötelezett a fenntartható gazdálkodás és működés iránt, ezért fontosnak tartjuk a régi gépek helyes kezelését.

 

 

Árukereső.hu