Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az indukciós főzőlapok használati előnyei a gyakorlatban

Az indukciós főzőlapok használati előnyei a gyakorlatban

Indukciós főzőlapot vennék, de miért éri meg a többlet kiadás?

Saját tapasztalataim alapján röviden összefoglalva az előnyöket, hátrányokat miért érdemes indukciós lapot venni. Előnyök és hátrányok röviden érthetően. 

 

Az alábbi bejegyzésben pár szóban bemutatjuk az indukciós főzőlapok előnyeit, miért éri meg váltani

Egy kis történelmi visszatekintés, hogyan is kezdődött. Az elektromosság felfedezésekor már hamar rájöttek a tudósok, hogy a mágneses mezőben hő keletkezik. A felfedezés pillanatában persze nem igazán tudták, mire is lehet használni a mágnesesség eme tulajdonságát. Mire a  technológia beszivárgott a konyhába, jó pár évnek kellett eltelni. 

Ma az elv ugyanaz, mint a 19. században, mágneses mező keletkezik elektromos tekercsekben és ezt a hőt használhatjuk főzésre, melegítésre is. A gyors rezgés magas hőmérsékletet indukál, ami felmelegíti a felette lévő mágnesezhető tárgyakat..Ez a mágnesezhető tárgy ma a főzőlapon elhelyezett serpenyő, lábos. 

Képtalálatok a következőre: gorenje.hu kerámialap

 

Tévhitek az indukciós főzőlappal kapcsolatban

A közhiedelemmel ellentétben nincs szükség speciális edényekre, nem kell a meglévő komplett lábos és serpenyő készletet lecserélni. Egy dolgot kell ellenőrizni, az edény vagy serpenyő talpa mágnesezhető legyen. Ezt egy egyszerű hűtőmágnessel ellenőrizni is tudjuk. Az üveg, az alumínium edények nem mágnesezhetőek, így ezeket nem tudjuk használni. Vaslábasokat egyre többen készítenek ételeket és nemcsak sütőben, így az indukciós kerámialapokon is remekül működnek.

 

Képtalálatok a következőre: gorenje.hu kerámialap

Használati előnyök avagy mitől jobb, mint egy kerámialapos főzőlap

- a működési elvéből adódik, hogy a főzés során nagy hatásfokkal működik. A főzőlap működés közben nem melegszik fel, kizárólag az edényt melegíti fel az indukciós lap. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nincs feleslegesen távozó hő. A gáz főzőlapok esetében a láng és a hő egy része a lábas mellett eltávozik a környezetbe. A halogén lapok esetében a teljes főzőfelület felmelegszik, olyan terület is, ami az edényen kívül esik.

- a nagy hatásfok energia megtakarítást is jelent a hagyományos kerámialapokhoz képest. Így pénzt is tud megtakarítani. 

- Természetesen az indukciós lapok esetében is meleg lesz a főzőlap felülete. Az edény alja ad vissza valamennyi meleget a lapnak. Az indukciós lapok rendelkeznek maradék hő visszajelzéssel.

- Könnyen szabályozhatóak.. Az indukciós lapok szabályzása érintőkijelzővel történik és a szabályzás olyan rugalmas, akár egy gázzal történő főzés során. A halogén kerámialapok hőtehetelensége nagy. Amennyiben feljebb kívánjuk állítani a főzési hőfokot, a lap csak később reagál, időbe telik, mire felmelegszik. Ugyanez a helyzet, ha lejjebb kívánjuk venni a hőmérsékletet. Mivel a kerámialapon keresztül melegíti a lap a lábost, a korábban beállított hőmérséklet még sokáig megmarad. Az indukciós lapok a szabályozhatóság szempontjából is jó választás.

- Egyes típusoknál a főzőzónák összekapcsolhatóak. Ez a főzési gyakorlatban annyit jelent, hogy a szélesebb vagy a nagyobb átmérőjű edények is teljes felületükön használhatóak, egyenletes hőfokon. 

- Az indukciós főzőlapok használata biztonságos. Miben áll ez? Amennyiben kifutna az étel, a lap automatikus lekapcsol, a kifutott étel nem ég rá a lapra. Maradékhő visszajelző funkció jelzi, hogy a lap meleg, ne nyúljunk hozzá. A lapok egy gombkombinációval lezárhatóak, így a véletlen bekapcsolás ellen védi a családtagokat. 

- Könnyű a tisztításuk, mivel az étel nehezebben fut ki a használat során, odaégett ételmaradékok sem kerülnek a lapra, illetve ha érzékeli az indukciós lap az étel kifutását, lekapcsol és hangjelzéssel figyelmeztet. 

- Az indukciós főzőlapok nem olcsóak. Nem olcsóbb, mint a kerámialap vagy a gáz főzőlap. Viszont a fent említett előnyöket figyelembe véve hosszabb távon a felár sokszorosan megtérül.

A könnyebb használatóság és kezelhetőség, energiatakarékos és biztonságos működés az indukciós lapok előnyei a hagyományos halogén kerámialapokkal és a gáz főzőlapokkal szemben.

Az alábbi linken az aktuális kínálatunkat találod, köztük az indukciós lapokat is: https://familymarkt.hu/haztartasigepek/beepitheto-gepek/beepitheto-elektromos-fozolapok

Technikai kérdésekben készséggel állunk rendelkezésre elérhetőségünk egyikén. Szállítás, készlet vagy rendelés kapcsán keress minket a 0670-9426944 telefonszámon. Komplett konyha berendezése egyedi árakat adunk. Nálunk telefonon is rendelhetsz.

Árukereső.hu