Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tartsd frissen minél tovább a gyümölcsöket és zöldségeket: 5 tipp

Tartsd frissen minél tovább a gyümölcsöket és zöldségeket: 5 tipp

A friss zöldségek és gyümölcsök az egészséges étrend alapjai, de nehéz mindig frissen tartani őket. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány jól bevált tippet, amelyek segítenek abban, hogy minél tovább élvezhesd a friss ízeket otthonodban

1. Figyelj oda a vízre és a hőre

A gyümölcsök és zöldségek vízzel érintkezve gyorsabban barnulnak, ezért ne mossuk meg őket közvetlenül vásárlás vagy behozatal után, hanem csak fogyasztás előtt. Emellett a hő sem tesz jót nekik, ezért ne tárold őket a tűzhely vagy más hőt kibocsátó készülékek közelében.

2. Tárold őket külön

Néhány gyümölcs és zöldség olyan gázokat termel, amelyek felgyorsítják az érésüket. Ezért fontos, hogy ezeket az ételeket külön tárold más gyümölcsöktől és zöldségektől. Az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, banán, paradicsom és avokádó például ilyen érési gyorsítók. Ha viszont szeretnéd felgyorsítani az érést, használhatsz egy almát. Tedd egy zacskóba az érlelni kívánt zöldségek mellé.

3. Használj fóliát, dobozokat és edényeket

Az ételfólia nagyon hasznos lehet a frissesség meghosszabbításában. Csomagold be a zöldségeket és gyümölcsöket fóliába, hogy megakadályozd az etilén kiválasztódását. Üvegedények és műanyag dobozok is segíthetnek a külön tárolásban és a levegő elzárásában, így biztonságosan tárolhatod a felszeletelt gyümölcsöket vagy hámozott zöldségeket.

4. Ne tárold együtt frisset és sérültet

Ne tárold együtt a kevésbé friss, régebben vásárolt zöldségeket a frissekkel, mert ezek csökkenthetik az újak frissességét. Mindig dobd ki időben a romlásnak indult darabokat.

5. Használj frissesség megőrző technológiát

A hűtőszekrények fejlesztése során olyan technológiák kerültek bevezetésre, amelyek segítenek megőrizni az élelmiszerek frissességét. A Gorenje GardenFresh hűtőszekrények például olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek utánozzák a természetben uralkodó körülményeket, így a gyümölcsök és zöldségek hosszabb ideig maradnak frissek.

A Convert FreshZone fiók állítható hőmérsékletet biztosít, ideális feltételeket teremtve a gyümölcsök, zöldségek, húsok és halak tárolásához. Az IonAir technológia pedig negatív ionokkal gazdagítja a levegőt, így hosszabb ideig megőrzi az ételek ízét és minőségét. A 360°-os szellőzőrendszer egyenletesen osztja el a friss és ionizált levegőt a hűtőszekrényben.

A Gorenje GardenFresh hűtőszekrények AdaptTech technológiával rendelkeznek, amely fenntartja az optimális hőmérsékletet, függetlenül attól, hogy milyen gyakran nyitjuk ki az ajtót. A mesterséges intelligencia segítségével a hőmérsékletet egy-két fokkal csökkenti, mielőtt kinyitnánk a hűtőszekrényt, így az élelmiszerek nem kapnak hősokkot.

 

Nincs több fárasztó leolvasztás

Az egyik legjobb hűtési rendszer, amely megakadályozza a jég és a fagy felhalmozódását a fagyasztóban, az alacsony energiafogyasztás fenntartása érdekében. Ennek eredményeként a tárolókapacitás optimálisan kihasználható lesz, és a mélyhűtő kiolvasztására és tisztítására már nem vagy kevésbé lesz szükség. A csomagolás vagy a fagyasztott ételek darabjai pedig nem fognak egymáshoz tapadni, miközben az ételek a fagyasztóban tiszták és rendezettek maradnak.

Ha a legjobb technológiát szeretnéd a konyhádban, amely segít megőrizni az élelmiszerek frissességét, a Gorenje NRK61CA2XL4Z modell ideális választás lehet számodra.

Tartsd frissen az otthoni zöldségeket és gyümölcsöket ezekkel a praktikus tippekkel!

Árukereső.hu